Gewinner Fotowettbewerb 2021

Platz 1 Schein und Sein

Von den insgesamt 27 eingereichten eindrucksvollen Fotos haben die Teilnehmer der MYK 2021 folgende drei Gewinner gewählt.

Wir danken allen, die mitgemacht haben, herzlichst für ihre Beiträge.

 

Platz 1 (dotiert mit Euro 500)

Verleihung Platz: Martin Weichert
Preisträger (Ort): Braunschweig/DE
Bildtitel: Photo 5: Schein & Sein
Bildbeschreibung: Wachstum des Stamms SC5314 von Candida albicans auf Spider-Medium für 10 Tage bei 30°C.
Copyright/Bildquelle: –/ Martin Weichert

Platz 1 Schein und Sein

Platz 1 Schein und Sein

 

Platz 2 (dotiert mit Euro 250)

Verleihung Platz: Michaela Lackner
Preisträger (Ort): Innsbruck/AT
Bildtitel: Photo 4: >From another kingdom, Candida albicans is calling home!
Bildbeschreibung:
Strain: Candida albicans
Staining method: 0.01 % uvitex 2B
C. albicans was incubated for 22 h at 37 °C in an air-liquid interface cell culture model containing epithelial cells. The “finger” of C. albicans shows one of its important virulence factors, the ability to build pseudohyphae. The forming of pseudohyphae allows C. albicans to invade cells more easily.
Copyright/Bildquelle: Töpfer S und Lackner MVerleihung Platz

Platz 2 Calling home

Platz 2 Candida albicans is calling home

 

Platz 3 (dotiert mit Euro 250)

Verleihung Platz: Raquel Alonso-Román
Preisträger (Ort): Jena/DE
Bildtitel: Photo 2 Fury in the intestine: Candida albicans microcolony in a gut-on-chip model
Bildbeschreibung:
Candida albicans (yellow) forms microcolonies over intestinal epithelial cells, shown in blue (DAPI) and purple (F-actin) on the intestine-on-chip model. Intestinal epithelial cells show tissue differentiation and actin polarization, resulting in a three-dimensional structure with functional villi and crypts.
Copyright/Bildquelle: Microbial Pathogenicity Mechanisms / —

Platz 3 Fury in the intestine

Platz 3 Fury in the intestine

 

Diese Webseite verwendet Cookies, die für einige Funktionen der Website notwendig sind oder zur Optimierung der Inhalte dienen (auch Inhalte von Fremdanbietern). Durch die Nutzung unserer Internetseite stimmen Sie der Nutzung von Cookies zu. Mehr Informationen

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close